Wat is een brede school?

Een brede school combineert onderwijs met voorzieningen als naschoolse opvang, sport, welzijn of cultuur. Een brede school is een netwerk in en om een school. Het kan ook om meerdere scholen gaan. In dat netwerk werkt een school samen met instellingen op het gebied van sport, opvang, cultuur of welzijn. Zo kun je in of dichtbij een brede school bijvoorbeeld een peuterspeelzaal, bibliotheek of een muziekschool vinden. En je kunt er soms ook terecht voor jeugdgezondheidszorg of huiswerkbegeleiding. In een brede school krijgen kinderen meer kansen om zich te ontwikkelen. Iedere brede school richt de school op eigenwijze in. De school werkt daarbij nauw samen met de gemeente die nauwe banden heeft met instellingen voor bijvoorbeeld kinderopvang, sport, cultuur en welzijn.

Move On: Na- en buitenschoolse activiteiten

Dit zijn activiteiten die van 15.30 tot 16.30 uur in of rond de school zullen plaatsvinden. Te denken valt aan voetballen, gamen, koken, huiswerkklas, fitness, streetdance en nog meer leuke activiteiten die in een periode van 4 weken zullen worden aangeboden. De aangeboden activiteiten zijn terug te vinden in het Move On periodeschema. Per onderdeel wordt een maximum aantal leerlingen toegelaten waardoor wij de leerlingen inschrijven op inschrijfdatum. Inschrijven kan 2 weken voor de start van een nieuwe periode en is pas definitief na inlevering van de deelnameovereenkomst (getekend door ouders).

Ondanks dat deelname vrijwillig is, hopen wij dat ook na schooltijd leerlingen aan de school verbonden blijven door zich op een sportieve en creatieve manier te laten zien.
Voor vragen en opmerkingen kunt u ons altijd mailen op onderstaand emailadres: moveon@volt.eu

Meest gestelde vragen

Hoe kom je er achter of een activiteit wel of niet doorgaat?

Kijk voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Move On vitrine. In deze vitrine vind je informatie over het wel of niet doorgaan van de activiteiten, maar ook informatie over de activiteiten zelf, leerling indelingen en meer.

Voor hoeveel activiteiten mag je jezelf inschrijven?

Je mag jezelf voor meerdere Move On activiteiten inschrijven. Daarbij moet je er wel rekening mee houden, dat je jezelf niet voor 2 activiteiten op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip inschrijft. Bij een activiteit met een wachtlijst is de kans klein dat je wordt ingedeeld bij je tweede gekozen activiteit.

Wat kun je doen als je voor een activiteit bent ingeschreven, maar de activiteit na 1 keer niet meer leuk vindt?

Wanneer je voor een activiteit definitief staat ingeschreven (dus na inlevering van een door je ouders ondertekende deelnameovereenkomst), ben je verplicht om in die periode iedere keer aanwezig te zijn bij deze activiteit. Je kunt niet halverwege stoppen en dient dus 4 keer naar deze activiteit te gaan.

Voor welke leerjaren zijn de Move On activiteiten?

De Move On activiteiten zijn voor alle leerlingen van de school. Leerlingen uit alle leerjaren kunnen zich voor dezelfde activiteiten inschrijven. Alleen bij de huiswerkklas is er een scheiding tussen de leerlingen uit de onderbouw (leerjaar 1 en 2) en de leerlingen uit de bovenbouw (leerjaar 3 en 4)

Op welke dagen worden de activiteiten aangeboden?

Op iedere schooldag zijn er Move On activiteiten. Kijk voor een overzicht van welke activiteiten er op welke dag zijn bij de Move On vitrine (tegenover de receptie).

Mag je bij het koken je eigen gemaakte gerechten meenemen of opeten?

Ja. Bij het koken mag je de gerechten, die je zelf hebt gemaakt, ook zelf opeten of meenemen naar huis.

Wat moet je doen als je niet aanwezig kunt zijn tijdens de Move On activiteiten?

Laat je ouders een mail sturen naar moveon@volt.eu waarin zij uitleggen waarom je aanwezig kunt zijn. Gaan de Move On activiteiten door tijdens de toetsweken?

Gaan de Move On activiteiten door tijdens de toetsweken?

De Move On activiteiten gaan tijdens de toetsweken wel door. Let op: je mag tijdens toetsweken zelf kiezen of je in de middag thuis gaat leren of dat je deelneemt aan de Move On activiteiten, maar als je besluit thuis te gaan leren dan dien je dit duidelijk aan te geven bij het Move On-team (Meneer Bellettini of Meneer Veeneman).

Ik sta ingeschreven voor een Move On activiteit, maar ik heb straf gekregen en nu moet ik nablijven. Wat moet ik doen?

Als je moet nablijven wegens straf of te laat komen dan vervalt helaas jouw activiteit van die dag. Moet je je voor iets anders melden, overleg dan met de docent.

Wat is het verschil tussen de huiswerkklas en huiswerkchill?

De huiswerkklas biedt je de mogelijkheid om je huiswerk af te hebben voordat je naar huis gaat. Tijdens de huiswerkklas kun je onder toeziend oog van een docent werken aan welk vak je wilt.

De huiswerkchill vindt plaats in een ruimte waar je kunt relaxen en kletsen met anderen. Veel leerlingen vinden het fijn om na schooltijd op school nog te kletsen en te chillen met andere leerlingen. De huiswerkchill biedt je hiertoe de mogelijkheid en je kunt er zelfs ook in een ontspannen sfeer je huiswerk maken.