Sportklassers helpen bij sportdagen van basisscholen in Utrecht.

Al ruim 5 jaar is er een samenwerking tussen VOLT! en verschillende basisscholen in regio Utrecht. De samenwerking houdt in dat het VOLT! de atletiekbaan naast de school beschikbaar stelt. Daarnaast zijn er sportklasleerlingen van VOLT! die worden opgeleid om zelf sport-en-spel-activiteiten te kunnen begeleiden.

Leerjaar 1 is even wennen en leren hoe je alles aanpakt. Vanaf leerjaar 2 gaan de leerlingen ook echt helpen. Leerjaar 3 en 4 worden ook regelmatig ingezet om te helpen bij activiteiten voor de onderbouw van Volt! zelf.

Het gaat om meerdere activiteiten. Denk aan sportdagen, atletiekcircuit, de koningsspelen, pietengym etc. Op deze manier bewijzen de basisscholen en VOLT! elkaar een grote dienst. Enerzijds kan een flink deel van de organisatie aan de sportklasleerlingen worden overhandigd en anderzijds is dit voor de sportklasleerlingen een perfecte leerschool. De sportklasleerlingen leren via deze weg om in contact te komen en te blijven met kinderen, maar ook maken ze zo al kennis met enkele vaardigheden omtrent het les- en leidinggeven.

De volgende basisscholen maken gebruik van onze ‘service’ : Van Asch van wijkschool, Twaalfruiter tuinlanden, Twaalfruiter boomgaarden, ’t Zand, de Achtbaan, Dominicus, onder de bogen, de Klimroos, Driekoningen en Waterrijk.